babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Így takarítsd ki a konyhád!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az otthon szíve a konyha, ennek ellenére általában a legpiszkosabb helyiség, hiszen naponta legalább háromszor aktívan használjuk. Lepotyog az étel a földre, lecsurog a víz a mosogatóból, és máris kész a rendetlenség. 

A konyha takarítása véget nem érő folyamat. Szerencsére vannak apró trükkök, amivel megkönnyítheted a munkádat. 

 

Vegyél egy kutyát!


Furcsán hangzik, igaz? Egy háziállat tartása lenne az első tipp, amit adunk a tisztaság megőrzésére illetve helyreállítására? IGEN! A kutyusok ugyanis előszeretettel távolítanak el minden leesett falatot a földről.


Csak szárazon!


Tartsd a konyha padlóját, pultot, asztalt és minden egyéb bútordarabot szárazon. A baktériumok a nedves közeget szeretik, így ha száraz felületeket biztosítasz, elkerülheted a terjedésüket.


Égető segítség


Leégett az étel a sütőben? Ha maradéktalanul el szeretnéd tüntetni az égett szagot, illetve az égés egyéb nyomait, akkor önts a sütőbe sót, és azzal dörzsöld át. A hatás nem marad el!


Mikrohullám


A mikró tisztítása nem túl hálás feladat. Viszont ha ecetes vizet melegítesz a benne, majd egyszerűen áttörlöd, többé nem fog a mumus házimunkák közé tartozni. Az ecet illata persze nem kellemes, így érdemes még szellőztetés előtt túlesni ezen a munkán.


Vízkő


Ha irtózol az erőszakos, vegyszeres tisztítószerektől, akkor nyúlj ismét az ecethez. Ez az egyszerű (és olcsó) étkezési célra javasolt termék nagy segítségedre lehet a házimunkák elvégzésében is. Az ecet minden vízkövet eltávolít, elég átdörzsölnöd vele az érintett felületet, majd öblítsd át vízzel!

 

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!